Over VHT

VHT betekent Very High Temperature en dat is precies waar dit Amerikaanse bedrijf gespecialiseerd in is, het maken van producten die tegen extreme hitte bestand zijn.

De toplijn “VHT Flameproof” (hittebestendig tot 1093 graden!) was oorspronkelijk ontworpen voor het Amerikaanse ruimtevaart programma. Al snel wist dit product ook de automotive sector te bereiken en wordt het tot op de dag van vandaag gebruikt voor het spuiten van uitlaten, spruitstukken, turbo’s en andere onderdelen die extreem heet worden. Meer en meer wordt deze VHT hittebestendige verf gebruikt voor terraskachels, houtkachels en rookovens.

Verder maakt VHT verschillende andere series waarvan de producten hittebestendig zijn van 121 graden tot 482 graden: motorlak, metallic motorlak, velgenlak, epoxy lakken, krimplakken (“wrinkle paint”).
Het complete VHT assortiment bevat ook nog producten voor het spuiten van interieurdelen, verf met een chrome of ge-anodiseerd effect en diverse producten voor het strippen van verf of voorbehandelen van onderdelen.

Download de VHTlak.nl catalogus hier (PDF).